• English

АДВОКАТ АРСОВ

Правда . Еднаквост . Доверба

Law is order, and good law is good order.

– ARISTOTLE

Области на работа

Комерцијални и корпоративни услуги

Услуги:

 • Основање друштво
 • Состав на договори
 • Советување на директори и членови на одбор
 • Групно структурирање
 • Корпоративна реорганизација
 • Корпоративно управување
 • Длабинска анализа
 • Структурирање, преговори и спроведување на зделки
 • Реорганизација по преземање
 • Договори за заеднички вложувања
 • Контрола и усогласеност при спојување
Недвижен имот и градежништво
 • Наши услуги:

  • Длабинска анализа
  • Развивање и финансирање проекти
  • Купопродажба на недвижен имот
  • Располагање со портфолио
  • Договори за купопродажба и за закуп
  • Договори за градба, заедничка градба, договори за архитекти и општи изведувачи
  • Застапување во спорови поврзани со недвижен имот и градежништво
Надомест на штета и осигурување

Нашата адвокатска канцеларија обезбедува целосна правна поддршка при надомест на штета од секаков вид, вклучувајќи но не ограничувајќи се на:

 • Реализација на побарувања во однос на лични повреди како и материјална штета настаната како последица на било каков вид на несреќи (автомобилски несреќи, автобуски несреќи, велосипедски несреќи итн.).
 • Советување поврзано со преговарање и пласирање на каков било вид осигурителни полиси
 • Реализација на регресни побарувања
 • Преговарање, вонсудско спогодување и намирување врз основа на согласноста на осигуреникот/оштетениот
 • Реализација на побарувања од каско и ЦМР осигурување
 • Реализација на штета од колективно осигурување
Вработување/трудово право

Наши услуги:

 • Советување и подготвување колективни договори, прописи и подзаконски акти на друштвата и акти на работодавачот.
 • Реорганизација и преструктуирање на бизниси
 • Надоместоци и бенефиции за директори
 • Менаџерски договори и регулирање на статус на директори на друштвото
 • Раскинување на индивидуални договори за вработување по сите основи
 • Дисциплинарни постапки
 • Советување од областа на безбедност и здравје при работа
 • Застапување во индивидуални и колективни работни спорови
Парнични постапки

Наши услуги:

 • Вонсудско спогодување
 • Посредување
 • Преговарање
Извршување

Нашата Адвокатска канцеларија може да ви обезбеди правна поддршка во кој било чекор од постапката на извршување на Вашите парични и непарични побарувања.

Со цел да обезбедиме најефективна правна услуга, ние ќе ја оцениме солвентноста на должникот, постоењето на движен и недвижен имот, ќе иницираме можни времени мерки и ќе ја оцениме исплатливоста на извршувањето.

За Мене

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Арсов Трајче

Адвокат

Контактирајте Не

1 + 15 =

Задоволни клиенти

“Тешко е да најдеш луѓе на кои можеш да им веруваш, посебно во ова поле, а Тале е оној кој можеш да му веруваш комплетно.Го препорачувам на секого!
Дефинитивно едно од моите најдобри искуства и еден од најдобрите адвокати и луѓе што сум ги запознал во животот.”
Мартин М.

“Силни аналитички вештини,одлични комуникациски способности, правилно рассудување. Одличен адвокат!”
Кристина Т.

Еден од најдобрите, професионални адвокати и не само со логично и аналитичко рассудување, туку и со голема доза накреативност во решавање на проблемите.Арсов има одлични комуникациски вештини, способност да ги прочита и разбере другите и што е најважно размислува пошироко. Го препорачувам!

Стефан Д.

Адреса: Бојмија 1, 1000 Скопје  Македонија

🕐Работно време:

Понеделник – Сабота 24/6

 Тел:+38970216335